Kleding speelt een zeer grote rol in hoe je je voelt

Als styliste en owner van mijn eigen label moet ik toch eerlijk toegeven dat ik een haat-liefdesrelatie heb met de modewereld. Als ik zie hoe mensen kledij behandelen en mensen in de sector behandeld worden en dat dit allemaal zomaar aanvaard wordt door heel veel mensen in tijde van nu ?!? krijg ik instant buikpijn maar op andere dagen geeft het me ook de energie om door te gaan en zoveel mogelijk mijn filosofie en denkwijze te delen met zoveel mogelijk anderen mensen. Wanner ik vrouwen help om hun kleerkast een make over te geven of wanneer ik de kans krijg mijn visie te delen over hoe je nu de perfecte kleerkast kan bekomen dan kan ik bergen verzetten met mijn energie. Omdat ik weet hoe gelukkig vrouwen daarvan worden en hoe hun leven een positieve nieuwe boost krijgen hierdoor want weet dat kleding een zeer grote speelt in hoe je je voelt!

Afgelopen weekend stond ik op een event met mijn eigen label ( Lilirooz Collars) en kreeg er de kans om met veel dames te praten. Het was de eerste dag van de solden en het viel me op dat de meeste dames aan het shoppen waren zonder een concreet doel voor ogen te hebben. Ik zag erg veel dames met zakken gevuld met kledij van Fast Fashion-Ketens.
De Fast Fashion -Ketens zijn trouwens het resultaat van de slechte kwaliteit kleding. We geraken daardoor in een vicieuze cirkel : kledij verslijt super snel = wegwerpkleding en daardoor moeten we constant blijven kopen. Ik vraag me echt af of we hier blij van worden?!?
Je komt thuis met je zakken vol Shirts, tassen, kleedjes waarvan de helft toch niet zo goed paste en geraakt op de hoop kledij waarvan de kaartjes nog niet worden afgedaan.

Ik kan echt genieten van de zoektocht naar een nieuw item voor mijn kleerkast.
Een stuk met een verhaal dat ik met veel passie en liefde kan delen. Wanneer ik dat stuk draag voel ik me alsof ik de wereld aankan. Mijn doel is dan ook dat mijn kleerkast op een dag enkel gevuld is met zo een stuks. Dat gebeurt niet op 1 dag, dat is een heel proces. Wanneer iemand me een compliment geeft over mijn jas dan vind ik het heerlijk dat ik vertellen dat deze gemaakt is van oude dekens die een nieuw leven gekregen hebben op deze manier.

Share your thoughts